15 Ocak 2023 Pazar Günü Yapılacak Olan Strateji ve Bütçe Başkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavına Girmeye Hak Kazanan Adayların Sınav Yerleri açıklanmıştır

2023-01-06T15:00:29+03:006 Ocak 2023|

1.Sınavda adaylara kendi mesleki alanlarından 40 soru, Genel İktisat alanından 10 soru olmak üzere toplam 50 sorudan oluşan bir test uygulanacaktır.

2.Sınav süresi 100 (yüz) dakikadır.

3.Sınav 15 Ocak 2023 Pazar günü saat 10:00’da başlayacak, 11:40’da sona erecektir.

4.Sınav başlama saatini izleyen ilk 15 dakikadan sonra gelen hiçbir aday sınava alınmayacaktır. Sınavın ilk 30 ve son 15 dakikasında adayların sınav salonundan çıkmalarına izin verilmeyecektir. Ayrıca sınav süresince adayların tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları kesinlikle yasaktır. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun dışarı çıkan bir aday tekrar sınav salonuna alınmayacaktır.

5.Sınav, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 15 Temmuz Şehitleri Yerleşkesinde yapılacaktır.

6.Adaylar sınav giriş belgelerini başvuru sırasında kullanmış oldukları kullanıcı adı ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak çıktı alacak ve sınava gelirken yanlarında getireceklerdir. Ayrıca sınav salonlarında oturacakları sıra numaraları, bina girişine ve salon kapılarına asılarak da ilan edilecektir.

7.Kimlik kontrolleri ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınav başlamadan 1 saat önce sınava girecekleri binaların girişinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınav salonlarına giriş 09:00’da başlayacaktır.

8.Adaylar sistemden alacakları sınav giriş belgesi ile birlikte T.C. Kimlik Numarasını ihtiva eden güncel fotoğraflı Nüfus Cüzdanını veya süresi geçerli Pasaportunu veya T.C. Kimlik Kartını (Yeni Kimlik) veya güncel fotoğraflı sürücü belgesini veya geçici kimlik belgesini (yeni kimlik çıkartmak için verilen belge) yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınav giriş belgesi ve yukarıda sayılan tanıtıcı resmi belgelerden birisini yanında bulundurmayan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır. Sınav salonundaki yoklamalarda bu kimlikler dışında bir kimlik ile sınava girenlerin sınav başlamış olsa bile sınavları iptal edilecektir.

9.Adaylara kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş sınav salonunda verilecektir. Bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz.

10.Sınavın yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet/özel güvenlik görevlileri tarafından elle ve/veya dedektörle aranacak ve sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından; adaylar yanlarında; çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılarla; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalarla, (ulaşım kartı, anahtarlıksız basit anahtar, kâğıt/madeni para, boncuklu/ boncuksuz toplu iğne, basit tokalı kemer ve basit tel toka hariç), her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı vb. kartlarla, bilgisayar, bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve sözlük işlevi olan elektronik aygıtlarla, her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıt, defter, kitap, ders notu ve sözlükle, dergi, gazete vb. yayınlarla, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlarla, içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleriyle (bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su hariç) sınav binasına kesinlikle giremeyeceklerdir. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında veya sınavdan sonra bu tür araç gereç ve eşyaları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

11.Sınav öncesinde “Emanete Bırakma” hizmetimiz bulunmamaktadır.

Sınav giriş belgenizin çıktısını almak için tıklayınız.

Sınav giriş belgesinde yer alan açıklamaları ve uyarıları lütfen dikkatli okuyunuz. Sınava ilişkin her türlü sorunuzu aşağıda yer alan numaralar ve e-posta adresinden iletebilirsiniz.

İletişim Bilgileri:
Tel: 0312 294 52 15 – 0312 294 52 16
e-posta: pdb@sbb.gov.tr

Sınav Yeri Adresi ve Konum Bilgisi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Etlik 15 Temmuz Şehitleri Binası Ayvalı Mah. 150. Sk. Etlik/Keçiören/ANKARA